Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Welke fietskleding moet ik aan? Volg het 3-lagen systeem

Volg het 3-lagen fietskleding systeem

afbeelding fietskleding 3-lagensysteem

Door 3 lagen kleding te dragen profiteer je optimaal van de vochtregulerende werking van de kleding. Je huid blijft droog en je behoudt de ideale lichaamstemperatuur, waardoor je optimaal kan presteren. Elke laag is een belangrijke schakel in het 3-lagen systeem en het principe werkt het hele jaar door.

Laag 1: functionele onderkleding

onderkledingBasislaag die het transpiratievocht van de huid wegtrekt en naar de buitenkant van de onderkleding transporteert. Daar verdampt het of wordt het doorgegeven aan de volgende laag. Om het vocht optimaal weg te trekken van de huid, sluit de onderkleding comfortabel om het lichaam.

Bekijk hier ons aanbod onderkleding


Laag 2: fietsshirt

fietsshirtsDe tweede laag zorgt voor isolatie en warmte. Tevens geeft het transpiratievocht en overtollige warmte door aan de volgende laag of aan de buitenlucht. Als de temperatuur daalt, zorgt deze laag ervoor dat je lichaamswarmte behouden blijft.

Bekijk hier ons aanbod shirts


Laag 3: bodywarmer/jack/windbreaker

fietsjacksDe derde en buitenste laag beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals wind, regen en kou. Tegelijkertijd transporteert het transpiratievocht en overtollige warmte uit de lagen daaronder naar buiten.


Bekijk hier ons aanbod jacks

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief

Bike Totaal Fietsshop Achterveld is beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 227 beoordelingen

Close Inloggen